Hawke’s Bay
Το Hawke’s Bay είναι η παλαιότερη αμπελουργική ζώνη της Νέας Ζηλανδίας και η δεύτερη μεγαλύτερη σε παραγωγή. Το ήπιο παραθαλάσσιο κλίμα του είναι παρόμοιο με αυτό του Bordeaux ενώ το έδαφος αποτελείται κυρίως από χαλίκι. Ιδιαίτερα στην υποπεριοχή Gimblett Gravels, το χαλικώδες έδαφος διατηρεί τη θερμοκρασία και την εκπέμπει κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτρέποντας σε ποικιλίες όπως το Syrah, το Merlot και το Cabernet Sauvignon να ωριμάσουν. Στην περιοχή καλλιεργούνται κυρίως οι ποικιλίες του Bordeaux, το Syrah και το Chardonnay.