Sauvignon Blanc
Το Sauvignon Blanc αποτελεί πάνω από το 60% των φυτεύσεων όλης της χώρας και το Marlborough αποτελεί πλέον την πρωτεύουσα του Sauvignon Blanc. Συνήθως παράγεται με γνώμονα τη φρεσκάδα, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χαμηλές θερμοκρασίες και όσο είναι δυνατό απουσία οξυγόνου. Το χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή οξύτητα και ο έντονα αρωματικός χαρακτήρας που θυμίζει φυτικότητα και τροπικά φρούτα. Ωστόσο, αρκετοί παραγωγοί πειραματίζονται με ζύμωση ή/και ωρίμαση σε βαρέλι, άγριες ζύμες, και επαφή με τους φλοιούς για ένα πιο ιδιαίτερο και πολύπλοκο αποτέλεσμα.