a

Ποικιλίες

Sauvignon Blanc

Το Sauvignon Blanc αποτελεί πάνω από το 60% των φυτεύσεων όλης της χώρας και το Marlborough αποτελεί πλέον την πρωτεύουσα του Sauvignon Blanc. Συνήθως παράγεται με γνώμονα τη φρεσκάδα, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χαμηλές θερμοκρασίες και όσο είναι δυνατό απουσία οξυγόνου. Το χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή οξύτητα και ο έντονα αρωματικός χαρακτήρας που θυμίζει φυτικότητα και τροπικά φρούτα. Ωστόσο, αρκετοί παραγωγοί πειραματίζονται με ζύμωση ή/και ωρίμαση σε βαρέλι, άγριες ζύμες, και επαφή με τους φλοιούς για ένα πιο ιδιαίτερο και πολύπλοκο αποτέλεσμα.

Chardonnay

Στη Νέα Ζηλανδία παράγεται Chardonnay σε πολλά στυλ αλλά το πιο ξεχωριστό είναι και το πιο premium. Ζύμωση ή/και ωρίμαση σε δρύινο βαρέλι, μηλογαλακτική και παραμονή ή/και ανάδευση με τις οινολάσπες. Ως αποτέλεσμα, τα κρασιά είναι πολύπλοκα, με έντονα αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και εσπεριδοειδών, νότες μπαχαρικών και βανίλιας και έχουν δυνατότητα παλαίωσης.

Pinot Noir

Το Pinot Noir αναλόγως της περιοχής από την οποία προέρχεται δίνει κρασιά με διαφορετικό χαρακτήρα. Τα καλύτερα εξ’ αυτών παράγονται σε μικρές ποσότητες έπειτα από αυστηρή διαλογή, ζυμώνουν με ένα ποσοστό από τα τσαμπιά και συνήθως ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια. Έχουν υψηλή οξύτητα, μέτριο σώμα, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών.

Syrah

Οι φυτεύσεις του Syrah στη Νέα Ζηλανδία δεν ξεπερνούν τα 350 εκτάρια και το 70% αυτών καλλιεργείται στο Hawke’s Bay. Συνήθως ζυμώνουν ή/και ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια και έχουν μέτριο σώμα και οξύτητα ενώ χαρακτηρίζονται από αρώματα ώριμων μαύρων μούρων, πιπεριού και λουλουδιών.

Καλώς ήλθατε! Είστε άνω των 18 ετών; / Are you older than 18?